Missatge d'avís

The service having id "print" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Patata

Son recomanables sols solts, sense terrossos, ben drenats, amb força adob.
Es recomana encaballar les patateres després d'un temps d'haver-les plantat, per evitar que les patates que es comencen a formar queden descobertes (i la pell agafi color verd, de la solanina, que és una substància tòxica que generen els tbercles).
Es cull quan la planta ja s'esgrogeix o s'asseca. Abans de collir-les, s'acostumen a tallar les plantes arran uns quants dies abans.

Nom científic: 
Família: 
Noms populars: 
Creïlles
Trumfos
Sembra / Plantació: 
Sembra / plantació: 

Generalment es sembra a partir de papata de sembra o de les patates petites que hem guardat de la collita anterior, deixant-les unes setmanes amb llum indirecta, perquè grillin. També es pot sembrar de llavor, però es genera molta variabilitat genètica, i per aquest motiu no s'empra aquest sistema, excepte per produir noves varietats.
La patatera és sensible a les gelades tardanes, i al fred excessiu, amb el que s'acostuma a semblar al març.
També es pot sembrar una segona tongada al juliol.
Abans de sembrar s'ha de treballar la terra amb certa profunditat, més de 25cm), i després fent solcs separats per uns 70cm. Els troços de patates, amb grill, els dipositarm a uns 7-8 cm. A més fondàrioa retrassem l'emergència dels brots, i a menys fondària afavorirm que els fruits quedin descoberts i es posin verds.

Marc de plantació: 
40x70cm
Reg: 

Requereixen bastanta aigua, amb regularitat. Si alternen periodes d'estrés hídirc (carència d'aigua), es poden produir alteracions en el tubercle: esquerdes, deformacions...
Un excés d'aigua en la part final del conreu pot afavorir fongs que podreixin les patates.

Afegeix un nou comentari

Consells

Fondària per plantar les llavors

Com a regla general, quan més gran és la llavor, més fonda s'ha de plantar... Per orientar-vos, la fondària seria de 3 vegades la mida de la llavor...