Moresc

És un cultiu molt exitós per els hortolans principiants, doncs les llavors neixen al cap de 10/12 dies, creixen  fins a 2 metres d’alçada, i en dos o tres mesos ja es poden collir (de dos a quatre panotxes de 20/30 centímetres  per planta).
És una planta típica de l'estiu. Agraeix les elevades temperatures i la llum sempre que no li falti aigua. També és molt exigent en nutrients.
La duració del cicle és de 2 a 3 mesos.
Varietats interessants:

  • Blat de moro dolç: són les varietats per al consum en fresc, amb un contingut elevat de sucres que li dona un gust dolç característic.
  • Blat de moro per a crispetes: tenen un contingut més elevat en proteïnes i se’n fan crispetes. Es cullen secs.

Les varietats de blat de moro dolç es cullen quan el gra encara està tendre i s'ha de menjar o congelar poc després de la collita si no volem que perdi la seva dolçor característica. Cal collir-ho quant la cabellera de les panotxes s’asseca (el moment oportú es quant aixafant un gra surt llet). Es te de menjar recent collit o congelar-lo.

Pels que vulguin aprofitar l’ espai de l’hort poden sembrar entre mig. Algunes plantes de carbassons o melonera conviuen bé i no es fan nosa. És compatible amb lleguminoses com la mongeta que pot aprofitar la tija del blat de moro per enfilar-se.

 

 

Nom científic: 
Família: 
Noms populars: 
Blat de moro
Panís
Dacsa
Blat de l'Índia
Blat de les Índies
Blat d'indi
Sembra / Plantació: 
Sembra / plantació: 

Es sembra la llavor directament a l'hort a partir de finals de primavera fins a principis d'estiu. Si les condicions de reg i adob són bones té un creixement molt ràpid i espectacular.
El marc de plantació es de 30 centímetres entre plantes, i de 50 centímetres entre fileres. Cal enterrar, a uns tres centímetres, de tres a quatre grans i quant ja han nascut i tenen cinc fulles seleccionar les mes fortes i eliminar les altres, deixant una sola planta.

Marc de plantació: 
30x50
Reg: 

Abundant, no li ha de faltar...

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Siusplau, responeu aquesta pregunta, que te com a finalitat evitar l'spam a la web. Gràcies!
m_galla:

Consells

Com conservar les llavors de tomaca

Deixeu-les assecar al sol amb paper de diari, o en una malla de plàstic d'aquelles a on venen alls, etc.

I quan estiguin seques, les poseu en un pot de vidre, tancat, guardades en un lloc a on no li toqui el sol.

Sobretot no renteu les llavors amb aigua. Deixeu que s'assequin escampant-les sobre les superfícies que hem comentat... Perquè tenen una coberta protectora que desapareixeria si les rentessiu ;-)